"Oosterschelde natuur monument"

Door de keuze van een stormvloedkering is de bijzondere functie van dit unieke natuur gebied; de kraam- en kinderkamer van de Noordzee behouden gebleven. Door de bouw van de kering is zijn bijnaam "de gouden rand van de zee" niet verloren gegaan. De 9 miljard extra kostende keuze, speciaal voor behoud van het natuur gebied en visserij, is uniek in de wereld. De Oosterschelde kan na de voltooiing van de kering met zijn bijzondere flora en fauna nog altijd wedijveren met de mooiste natuurgebieden ter wereld. Een gebied wat voor velen geheel onbekend is, maar behoord tot het mooiste en best gecontroleerde gebied van Europa. Waarin de visserij en de natuur beiden hun plaats hebben kunnen behouden. Hier uit blijkt dat de keuze van de Nederlandse overheid voor het behoud van een open Oosterschelde een goede keuze is geweest.

In deze documentaire wil Ik u laten delen in de vele mooie momenten die ik in dit natuurgebied heb meegemaakt.

De dieren die in deze documentaire voor komen zijn;

Boven water: Zilvermeeuw + jongen, Scholekster, Zilverreiger Reiger, Aalscholver, Wulp

Onderwater: Steurgarnaal, Wulk, Heremietkreeft, Gewone zwemkrab, Gewimperde Zwemkrab, Fluwelen Zwemkrab, Hooiwagenkrab, Noordzeekrab,

Sepiola Atlantica, Sepia Officinalis Zeekat Gehele cyclus In de eieren, jongen, parende, Stervend, Kreeft, Spookkreeftje, Jonge Haring, Zeebaars, Gewone Donderpad, Groene Donderpad, Snotolf, Botervisje, Schol, Barbeel, Pitvis, Zwarte grondel, Zeenaald.

Vlokkige zeenaakslak, Kleine vlokslak, Boompjes slak, Blauwtipje, Gevederde slak, Elysia Viridis, Weduwe roos, Zwarte viltkoker anemoon, Witte viltkoker anemoon, Anjelieren, Cionella intestinalis zakpijpen,

Oorkwal, poliepen stadia oorkwal, Kompaskwal, Tubelaria, Schelpkokerworm, Haringgraad, Zeesterren, Mosselen, Zee-egel Zeeappel.

Daarnaast nog vele anderen die niet met name genoemd en omschreven worden.

 

Enkele momenten kan men reeds zien in de onderstaande foto's.

   

 
 
 

       

 

De film is sinds december 1998 in omloop

Vanaf midden januari 2004 op DVD

Te bestellen of in de volgende winkels  te koop

te koop tegen betaling van 21,25  Per Email 21,25 + 2,50 verzendkosten

Andere vragen

Harmen van den Heuvel Terug naar Home page

Hugevlietstraat 14

4521AV Biervliet

Tel + 31 (0)115 481664

Gsm +31 (0)6 54993379